torstai 30. elokuuta 2012

Vanhaa naurattaa

Ei tämän pitäisi enää mikään uutinen olla. Ehkä se pitää kuitenkin sanoa moneen kertaan ääneen ennen kuin mikään muuttuu. Nuorison ihannoinnille kannattaisi pikapuoliin pistää stoppi ainakin niiden, jotka aikovat tuotteitaan laajemmin markkinoida. Väestö ikääntyy sellaista vauhtia, että merkittävin ostovoima on pian eläkeläisten taskuissa.

"Euro RSCG Worldwiden tekemän tutkimuksen mukaan ihmiset ovat kyllästyneitä ikuisen nuoruuden ihannointiin ja iän merkkien peittelemiseen. Kolme neljäsosaa vastaajista – myös 60 prosenttia 18–34-vuotiaista – kertoo, että nuoruutta ihannoidaan liikaa" 

Itse, vain vähän päälle nelikymppisenä työkyvyttömyyseläkkeelle joutuneena, en tosin ole sellaisia eläkkeitä päässyt nostelemaan, joilla mitään muuta kuin jokapäiväiset perustarpeet hankittaisiin.

Naurattaa suorastaan se, että niissä parissa kuluttajapaneelissa, johon olen liittynyt, en kelpaa juuri mihinkään kyselyyn vastaajaksi. Tuloni ovat liian pienet. autoni on liian vanha. En kuluta oikeanlaisia tuotteita. En matkustele, enkä tiedä mitään sijoitustoiminnasta.

Velaton katto on silti pään päällä ja koko laumalla sapuskaa tarjolla joka päivä. Vanhan talon remonttiin saisi uppoamaan omat ja varastetut, mutta kun ei rahaa ole, niin antaa repsottaa. Luotamme siihen, että 150-vuotias torppa kestää vielä sen ajan, minkä mekin.

Markkinamiehille meistä ei juuri iloa irtoa, emmekä varmasti ole ainoita tällaisia. Työttömiä, pienillä eläkkeillä sinnitteleviä ja muuten vain syrjäytyneitä on jatkuvasti enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaan