maanantai 18. maaliskuuta 2013

Taivaalla leimuaa

Viime yönä talon yllä leimusi revontulet. Korvien välissäkin leiskahtelee edelleen heti, kun asetun tietokoneen äärelle. Aamuisin kykenen viipymään näppiksellä hetken, koska särky yltyy sietämättömäksi hitaammin, kun keho on saanut yön levätä.

Eilen yritin ajatella positiivisesti. Tuumailin, että jospa tämä onkin lahja, eikä pelkkä onnettomuus. Olenhan jo pidemmän aikaa tiennyt viettäväni liikaa aikaa netissä - liikaa siinä mielessä, ettei minulla juuri verkon ulkopuolista elämää ole ja paljon tuiki tarpeellistakin jää tekemättä.

Enpä silti kovin paljon muutakaan ole saanut tehtyä, vaikka aikaa olisi nyt ollut...mutta ehkä vähitellen. Rutiinien muuttaminen ei tapahdu käden käänteessä ja tähän koneen äärellehän minä aloin juurtua heti kun sairaslomalle jäin..hirvittävän kauan sitten.

 "Elämä on sitä, mitä meille tapahtuu sillä aikaa, kun teemme muita suunnitelmia", on joku minua viisaampi sanonut. Suunnittelen nyt kuitenkin vielä hetken, kirjoitan vaikka ihan lapulle, mitä toivoisin tänään jaksavani puuhailla. Jospa edes osa niistä lyhyen tähtäimen suunnitelmista muuttuisi sillä tavoin ihka oikeaksi elämäksi.

16 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno kuva!! Teidän taivaaltako se on otettu? (tai siis kai se on meidän kaikkien yhteinen taivas, mutta kumminkin :)).

  Onhan tää netti sellainen ystävä ja vihollinen yhtäaikaa, että tiedä sitten, mihin tämä vielä itse kunkin kohdalla joskus johtaa.

  Lappuidea on hyvä. Jos vaan jaksaa edes jotain tehdä, niin saahan siitä toivottavasti vähän lisävirtaa, kun näkee yliviivatut (tehdyt) asiat paperilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meirän taivahaltahan se ;DDD Aviomies meillä hallitsee tuon kuvaamisen taidon.

   Poista
  2. Lapuist älysin vast nyt, ku aloin muitten kommenttei lukeen. Mul on täs koneen vieres niit liimalappusii. Niihi kirjotan tehtävii ja sit yliviivaan ku oon tehny. Tärkeet tehtävät on V kirjotellu jostain syystä jääkaapin ovee... ;D

   Poista
 2. Oi kun olikin hieno kuva revontulista. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä olikin niin huikean paljon viime yönä, että piti pitkä tovi kaula kenossa ihailla :)

   Poista
 3. Kauniita ovat revontulet!
  Teen itselleni aina työlistoja, sitten välillä harmittaa kun listalta ei saa pyyhittyä yli juuri mitään. Teen uuden listan ja melkein samat työt siinä. Nyt en ole tehnyt kevääksi mitään listoja, ei ole jaksuja noihin siivous- ym hommiin. Netissä alkaa aikaa kulua enemmän ja enemmän, huomaan minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalle päivälle minäkin joudun puolet siirtämään, eikä se aina tosiaan tunnu kivalta. Joskus on kuitenkin hyvä, että ne on jossain vaiheessa tullut kirjoitettua muistiin (ja raahattua vaikka viikkoja listalla). Joskus saattaa sitten se oikeanlainen inspiraatio ja energianpuuska iskeä :)

   Poista
 4. "Ajattelen juuri parhaillaan revontulia. Ei voi tietää, ovatko ne olemassa vai näkyvätkö ne vain. Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi." - Tove Jansson, Taikatalvi.

  Kaunis kuva! Harmittaa, kun nukuin sikeästi taivaalle katselematta. Monet ovat kertoneet nähneensä kauniita revontulia viime yönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on kuulemma luvassa vielä tänäänkin, joten, jos ei nukkumatti vie sinua mennessään, niin vielä ehtii..Muumit kumppaneineen osaavat aina ajatella asiat tuoreella tavalla :)

   Poista
 5. Onpa ihana kuva! Mulla jäi revontulet näkemättä, kun aamuvirkkuna en sitten illalla jaksa valvoa yhtään.
  Ehkä olisi tosiaan hyvä laittaa vaikka lapulle ylös noita tekemättömiä töitä, saisikohan sitten paremmin jotain aikaiseksi. Nyt kyllä ne tekemättömät hommat pyörivät mielessäni, mutta jäävät vaan tekemättä silti. Uusin verukkeeni kaikelle on: "Venlan rippijuhliin mennessä". Ne on kesäkuussa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoiset merkkipaalut ovatkin hyviä hoputtajia. Saa vaan varoa, ettei huhki etukäteen niin, että juhlissa on sitten rättiväsynyt ja toivoo vaan, että vieraat jo lähtisivät ;)

   Poista
 6. Tytär ystävällisesti soitti pyöräillessään assalta kotiin, että mene äiti ulos katsomaan revontulia.
  Nyt ovat sitten opistolta laittaneet sinne unohtuneen kirjeen puolestani postiin. Ties vaikka huomenna jo lootaan lopsahtaisi. Se tosin jäi puolimoohin, ties vaikka ajatus/ lause kesken, en muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilttejä olivat, kun pistivät lootaan. Jään innolla odottamaan.

   Poista
 7. Hianot lieskat. Mä olin jo täyes unes toho aikaa, ois jäänny näkemäti jollet ois tänne noit laittannu, hauskaa ku laitoit!

  Oon täs kehitelly vanhojen väsyneitten nettikeskustelukerhoo. Haluuks olla eka koekkaniini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida haluta, mutta kiitos paljon kysäisystä :)

   Poista
 8. Hieno kuva! Kyllä sitä itsekin tulee aikaajoin mietittyä koneella vietettyä aikaa...

  VastaaPoista

Sano vaan