perjantai 21. joulukuuta 2012

Äitini on kyborgi ja päivä pakastimessa

Päästivät äidin kotiin. Erikoisvalmisteisen sydämentahdistimen laittoa oli konsultoimassa laitevalmistajan edustaja. Homma ei sujunut ihan niin helposti kuin etukäteen toivottiin, mutta työn ja tuskan jälkeen se lopulta saatiin paikoilleen. Nyt vaan hartaasti toivotaan, että enemmiltä ongelmilta vältytään ja, että äidin olo alkaa vihdoin helpottua..

Telkkarin sairaalasarjoissa kaikki näyttää niin yksinkertaiselta: House ja Greyn anatomian tyypit tekevät mitä hurjempia toimenpiteitä joka jaksossa ja tutkimuksiinkin potilaat pääsevät aina tarpeen tullen..

Sairastamisen todellisuus taitaa silti olla kaikkialla paljon raadollisempaa. Huipputeknologisia varaosia ihmiseen alkaa toki olla olemassa, mutta kaikkien ulottuvilla ne eivät ole. Pitkästä aikaa syttyi meidän perheessämme pieni toivon kipinä paremmasta. Uutta sydäntä ei äidille voi vaihtaa, mutta tällainen keinotekoinen varaosa voi merkittävästi parantaa jäljellä olevan elämän laatua.

Itse olen viettänyt päivän jääkaappipakastimessa. Sanovat, ettei kaappeja kannattaisi jouluksi siivota, ellei niissä aio viettää juhlaansa. Meillä sen kaapin ovi tuppaa käymään ahkerasti juhlapyhinä ja on se tainnut päästä unohtumaan muutaman kerran raolleenkin. Niinpä pakastimeen oli ehtinyt kertyä hirveä jääkerros. Sen sulattamiseen kului melkein koko päivä ja ainakin kaikki tälle päivälle käytettävissä olevat voimat.

Onneksi aattoon on vielä muutama päivä aikaa..

4 kommenttia:

 1. Olet kyllä ollut eri reipas, miä vaan siirrän ja siirrän sitä pakastimen sulatusta, vaikka nyt olisi ulkona juuri oikeat kelit. Ehkäpä innoituksestasi teen sen huomenna... tai joulun jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti nyt helpottaa äidilläsi!

  VastaaPoista
 3. Meijän talos laitettii yhelle rouvvalle kans sydämee sellai laite. Kun hän leikkauksesta toipu, voi nykyään kuin 'uusi ihminen'. Toivottavasti äitis olo kohenee. :) Hauska kissan kun kurkkaa. Meillä kissat vetää hirveetä rallii, kun saivat kaks uutta pahvilootaa leikkeihin tuhottavaks.

  VastaaPoista
 4. Rauhallista joulua sinulle ja poppoollesi!

  VastaaPoista

Sano vaan