perjantai 21. joulukuuta 2012

Maailmanloppua odotellessa

Itse uskon ennemminkin siihen Ison kirjan ennustukseen, jonka mukaan tarkkaa hetkeä maaiman loppumiselle ei tiedä kuin Taivaallinen Isä itse. Tuskin sitä mediassa mainostetaan yhtä innokkaasti kuin tätä tämänpäiväistä. Kaiken varalta lykkäsin kuitenkin tylsimpiä siivoushommia eteenpäin eiliseltä, jos vaikka ei tarvitsisikaan.

Eräässä mielessä olen pelännyt henkilökohtaisen maailmani loppua viime päivinä kovastikin. Äitini on nimittäin eilen leikattu. Häntä hoidetaan parhaillaan aluesairaalan sydänteholla. Kaikilla ei ole läheiset suhteet vanhempiinsa, mutta minulle äiti on tärkeämpi kuin sanat riittävät kertomaan. Vielä tässä iässäkään en olisi valmis hänestä luopumaan..

Ulkona paistaa ihanasti aurinko. Aviomies lähti koirien kanssa tankkaamaan valohoitoa. Minä nautiskelin sitä kirkasvalokuulokkeista aamukahvin kera. 

Posti toi eilen monta ilahduttavaa joulukorttia. Paukkupakkasesta huolimatta taidan nyt rohkaistua ulkosalle, ruokkimaan linnut, hakemaan puita ja kurkkaamaan postilaatikkoon josko sieltä löytyisi vielä jokunen joulutervehdys.

Leppoisaa joulun ja maailmanlopun odottelua teille. Minä jatkan täällä vielä pelkäämistä, kunnes äidin voinnista kuuluu parempia uutisia. Henkilökohtaisesti pidän tuon edellisen tuloa lähipäivinä todennäköisempänä, mutta eihän sitä koskaan tiedä.9 kommenttia:

 1. Voi äitiäsi, toivotaan parasta.

  Levollista joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ja kiitos vekkulista joulukortista :)

   Poista
 2. Voimia sinulle. Oli vastassa mitä tahansa, niin muista joka hetki, että äidillesi käy kuten on tarkoitus. Toivottavasti teille kumminkin tulee hyvä joulu ja enkelit turvaavat äitiäsi siellä sängyn laidalla. Lämmin joulurutistus täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siihen tarkoitukseen ja johdatukseen luottaa onneksi äiti itsekin. Se auttaa jaksamaan kaiken kivun ja ahdistuksen keskellä.

   Poista
 3. Voimia ja jaksamista äitiäsi ajatellen.
  Ajattelen niin, että on hienoa, että olet saanut pitää äitisi (ja isäsi) näin pitkään. Olen itse menettänyt äitini alle nelikymmpisenä, ja isän jo 11-vuotiaana.

  Maailmanloppuun tänään en uskonutkaan, joulu tässä nyt ensimmäisenä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Liian harvoin sitä muistaa olla kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saa pitää rakkaat lähellään..

   Poista
 4. Maailmanloppuu on veikattu mun elin aikana jo niin monesti, et siihen on jo turtunnu. Kivut tosin tänää on vaihteeks ollu sellasset, et vois se loppu jo tulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kurjuus niitä sinun kipuja. Tuliko siivoiltuakin liian antaumuksella? ..Vaikka kyllä ne huonot jaksot tautiselle tulevat aika ajoin, vaikka maatapötköttäisi sohvalla aamusta iltaan. Parempaa vointia sinulle ja mukavaa joulun aikaa!

   Poista
  2. Onneks ne kivut jo tänää helpotti. Mukavaa joulunaikaa teillekkii sinne!!

   Poista

Sano vaan