lauantai 2. helmikuuta 2013

Liian pienet piirit

Yritin vaihtaa tunnuskuvaa sähköpostitiliini. Sormi lipsahti väärään kohtaan ja tulin vahingossa perustaneeksi Google+ -tilin (tai mikä mokoman nimi nyt lieneekään. En ymmärrä, enkä jaksa ottaa selvää). 

Keskittymiskykyä ei nykyään ole nimeksikään, enkä jaksa perehtyä minkäänlaisiin käyttöohjeisiin. Raivostuttaa erityisesti se, että monien internetpalvelujen ohjeet on saatavilla vain englannin kielellä, enkä minä niistä mitään tolkkua vieraalla kielellä saa, kun en tunne käsitteitä suomeksikaan. Sitäpaitsi nykyisten sähköisten viestimien käyttöliittymät (televisiota myöten) ovat kaltaiselleni visuaalisrajoitteiselle sekavia, levottomia ja ahdistavan täynnä ihme sälää.  Kuvakkeista en ymmärrä mitään. Vanhanaikainen dos-järjestelmä taisi olla ainoa, jonka äärellä en ahdistunut. Siinä kun oli pelkkää tekstiä.

Yritin sitten nokka harmista sikkaralla rakentaa itselleni jonkinlaisen profiilin ja vastasin niihin pariin "piireihinmerkintäkutsuun", jotka minulle on joskus (todennäköisesti vahingossa) joku lähettänyt.

Parin päivän päästä mokoma sivu heitti hävyttömän henkilökohtaisuuksiin menevän huomatuksen. Kehtasi arvella, että mahdan olla yksinäinen, kun piireissäni on niin vähän ihmisiä. Ehdotteli, että liittyisin seuraamaan ties kenen julkkiksen (ja Amerikan presidentin!!) jakamia juttuja. No, ei kiitos!

Voi, tätä nykyaikaa. Kaiken aikaa pitäisi olla kaikkialla kaikkien kanssa. On FB:tä, Twiittiä, Netlogia, Google plussaa, blogeja, kännykät ja ties mitä muita  verkostoitumisvälineitä. Silti yksinäisyyttä valitetaan enemmän kuin koskaan.

En minä jaksa. Enhän jaksa pitää riittävästi yhteyttä edes lähimpiin sukulaisiini, jotka kuitenkin ovat minulle hyvin tärkeitä. Kummalliselta vaikuttaa myös se, että läsnäolo näyttää verkkokeskusteluissa olevan usein tärkeämpää kuin se, että on jotain rakentavaa sanottavaa...

No, tästä veneestä olen tipahtanut jo kauan ennen kuin se usein mainittu eno...

Pihalla tupruttaa lunta. Elikot olivat yöllä katkaisseet puukaktukseni. Menenpä kokeilemaan saisinko katkotut oksat kasvattamaan vesilasissa juuria.

4 kommenttia:

 1. Onpas sulla epäkohtelias tietokone.

  Jos yhtään lohduttaa, niin ei tässä ole yhtään helpompaa, vaikka joku ammattilainen on olevinaankin. Nimittäin tässä uudessa koneessa, jonka ostin on Windows 8 ja siinä on (oli) kosketusnäyttö!! Sormella olisi pitänyt tökätä ruudulta mitä haluaa tehdä. Meinasin oikeasti purskahtaa itkuun, että tämäkin vielä.

  No, rauhoituin ja rupesin töihin. Poistin ne kosketusnäytön ominaisuudet hyvään talteen vanhuuden varalle. Otin käyttöön oman vanhan normaalin systeemin, mikä, Luojan kiitos toimii sekin tässä erinomaisesti.

  Arvaa haluanko lähitulevaisuudessa vaihtaa konetta? Tai hankkia älypuhelimen? EN.

  VastaaPoista
 2. Minä olen auttamattomasti tumpelo näiden laitteiden kanssa. Huvittavinta oli, kun lapsenlapsen tuttipullo oli jäädä lämmittämättä, kun en osannut käyttää sitä mikrouunia.Onneksi löysin kattilan ja vettä osaan sentään keittää. Minulla ei sellaista uunia ole. Ja ollessani kerran lapsenlikkana, sekoitin telkkarista kaikki kanavat, kun en osannut käyttää kaukosäädintä. Minulla ei ole telkkariakaan. Viime viikolla kahvilassa tämä ylpeä mummo näytti Adan paperivalokuvia ja kaveri halusi näyttää omat kuvansa myös. Hän kaivoi esille jonkun tabletin ja ne kuvat rupesivat pyörimään siinä näytöllä kamalaa vauhtia. Etusormella vaan tökki ja siinä ne pyöri eikä mitään selvää saanut. Typerä laite. Viikon vitsi on, kun yritämme miehen kanssa lukea yhdeltä kuuskymppiseltä tulleita tekstiviestejä. Sillä on tyttären vanha puhelin ja siinä on joku äly, mutta niissä tekstareissa ei sitten ole älyn hiventäkään. Kuulemma nopea kosketusnäytö ja hipaisukytkimet.
  Tykkään postikorteista.

  VastaaPoista
 3. Samaa se mulle viserteli, G+, mut lopetti se sen aikanaa. G+:n perustin just siks, ku en jaksannu sitä jatkuvaa ittesä kehumista ja ihanaaihanaa juttua siellä FB:ssä. Tuolla voi olla ihan rauhassa. :)

  Aikoinaa kun kissat katkas mun puukaktuksen, ni tökinä irronneet palat suoraa multaa. Ihmeeksein ne läks kasvaan ja yks on vieläki hengis. Ollu liki 10v. :)

  VastaaPoista
 4. Vai että liian pienet piirit?! Jopas nyt jotakin.

  VastaaPoista

Sano vaan