maanantai 11. helmikuuta 2013

Mitä tekee, kun **tuttaa?

Olen miettinyt mitä oikeastaan on se, kun v*tuttaa. Joskus ihmistä väsyttää, itkettää, suututtaa, surettaa, ahdistaa, masentaa, harmittaa, turhauttaa (niin kuin erästä täällä nyt). Toisinaan taas riemastuttaa, naurattaa, hymyilyttää, kutittaa, kiljuttaa ja vaikka halituttaa, mutta mitä tarkoittaa, kun v*tuttaa?

Itse en sitä ilmaisua käytä. Aivan liian epämääräinen ja perustelematon käsite minulle. Kuka lie keksinyt. Ei varsinainen sanankäytön mestari ainakaan. Olisihan se näppärää, jos olisi sana, johon tehokkaasti tiivistää kaikki nuo edellä mainitut negatiivisen tunnetilan määreet. Säästyisi aikaa ja kirjaimia. Olisi se joku silti voinut keksiä jonkin muun kuin naisen ruumiinosaan viittaavan ilmaisun...Toisaalta, mitä pahaa on potuissa ja ketuissakaan. Silti tällä hetkellä tuntuu, että aika lailla potuttaa ja ketuttaa..

8 kommenttia:

 1. Joo, samaa mieltä oon, vaikka itte käytänki sit v alkusta. Mielestäin se kuvaa sitä, kuinka s u u n n a t t o m a s t i harmittaa ja potuttaa, kun veetuttaa. Onhan se jo sanana kamalan ruma, vittu, vaikka niin mukava paikka onkin.

  Toivottavasti harmitukses helpottaa piakkoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on tottumiskysymys kärmistyttääkö, hatuttaako vai v'''ttaako..Tänään tuli taas lisää aiheita moiseen. Kokeilen nyt kuitenkin saisinko pidettyä sanaisen arkkuni säpissä, kunnes ilmaantuu jotain mukavampaa kirjoitettavaa. Eihän sitä nyt ihan joka päivä passaa ketuttaa ;)

   Poista
 2. Se on vaan kuule kielen köyhtymistä. On helpompi käyttää tollasta yleisesti käytettyä ilmausta ajattelematta sen kummemmin, mikä on vialla. Monesti nuo muut mainitsemasi ilmaukset olisivat osuvampia. Toisaalta, kuten Pappa mainitsi, harmin määrä taitaa olla tuossa v-alkuisessa aivan toisella tasolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä tuosta määrästä ..ei kai ketään voi joka päivä niin kauhiasti pänniä...tai ehkä voi ;D Kielen köyhtymisenä minäkin sitä pitäisin.

   Poista
 3. Samaa mieltä Piun kanssa. Kyllä on äidinkielen taito löyhässä,jos ei muita sanoja keksi ilmaisemaan tuntemuksiaan. Joskus kyllä niin v.....ttaa että tuonkin sanan käyttö on perusteltua.Ainakin silloin kun harmittaa niin ettei keksi muuta sanaa, vaikka niitä on tämä kieli pullollaan.
  Luin Rantiksen jutusta, että teidänkin lähikunnassa on ukkelit olleet susijahdissa. Niin täälläkin päin, taidamme olla samalta suunnalta.Emme ainakaan Hesalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meteoriittijärven rannallahan me täällä asustelemme. Mahdatteko olla ihan naapurista?

   Poista
  2. Me austellaan merenrantakaupungissa. Matkaa teille siis on jonkinverran, mutta taidetaan puhua Perhon susista.

   Poista
 4. Tässä on kultturitietoa, hieman:

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1319&grupp=16247

  lyssna
  Lektion 5 V*ttu

  VastaaPoista

Sano vaan