Tilanne on nyt todella paha. En pysty enää käyttämään tietsikkaa kuin muutaman minuutin kerrallaan. Hiiri polttaa kättä. Sydän sekoaa. Päänsärky tuntuu räjäyttävän aivot ja tajunnan taso laskee. Samanlaisen reaktion aiheuttaa televisio. Toistaiseksi pystyn katsomaan sitä salin perimmäisestä nurkasta. Tekstit tosin erottuvat 42 neliöisen huoneen toiselta reunalta kehnosti.
Jalat meinaavat pettää alta myös eteiskäytävässä, jossa on etäluettava sähkömittari, modeemi ja katossa säteilevä palohälytin.
Mitään en mikroaalloista sun muusta säteilystä ymmärrä. Paljon en tiedä sähköallergiastakaan, kun en oikein kykene netistä tässä voinnissa tietoa haalimaan.
Sellaiseen käsitykseen olen kuitenkin päätynyt, ettei tällaista vaivaa taitaisi kukaan lääkäri ottaa tosissaan, jos lähtisin sitä jollekin valittelemaan.
Luontaishoitojen verkko puolestaan on niin sotkuinen, ettei minun resursseillani sieltä lähdetä apua etsimään. Aikoinani olen joitain semmoisia hoitoja kokeillut. Rahaa paloi, eikä sieltä sen kummempaa apua löytynyt kuin koululääketieteenkään piiristä (sitäpaitsi, jos joku vielä kerrankin käskee minua poistattamaan suustani amalgaamipaikat, saatan vaikka puraista sitä neuvojaa - mikäli hän sattuu olemaan puraisuetäisyydellä...näin netitse neuvominen on siis suht turvallista).
Ilomielin kaikki ystävälliset neuvot nyt vastaanotan. Omat konstit kun ovat tällä hetkellä vähissä. Tuntuu, että olen tästä havainnosta edelleen shokissa. En käsitä kuinka tällaisen vaivan kanssa voi edes elää - varsinkaan tällainen ihminen, jonka pääasialliset huvit ovat jo vuosia olleet sähköisiä, eikä terveys tosiaankaan kestäisi minnekään erämaamökkiin muuttamista.
Vielä en blogejani poista. Toivoskelen tässä jotain ihmeparantumista, mutta ellei sitä tapahdu, nämä sivut hiljenevät lopullisesti. Nyt olen jo valitettavasti joutunut vähentämään toisten blogien lukemista.
Tänne poikkeaville toivottelen kuitenkin HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ ja kauniita kevätpäiviä!
Huh, ihan kamalaa. Älä nyt kuitenkaan pois blogejasi, vaikka et kirjoittaisikaan paljon!
VastaaPoistaMitään en osaa neuvoa, voimia vain lähetän.
Sellainen yhdistys kuin sähköherkät on olemassa ja sillä on tukihenkilöitä monissa paikoissa. Pohjanmaallakin on, en tosin tiedä mihin alueeseen kuulut, mutta kannattaa yrittää. Yritä saada vaikka joku muu katsomaan tiedot netistä. Googlesta tuo yhdistys löytyy. Jos et pysty pitkään puhumaan puhelimessa, lähetä vanhanaikainen kirje. Varmasti ottavat yhteyttä, kun tietävät tuollaisesta asiasta omakohtaisesti ja vertaistuki on tärkeää. Tiedän että heillä on jotain kotikonstejakin elämän helpottamiseksi.
VastaaPoistaTsemppiä
Minä googlasin. Löytyi tuollainen: Sähköherkät ry ja alla ote sieltä:
VastaaPoista"Sähköherkkyys on kasvava ympäristösairaus
Herkkyyttä on eriasteista. Joillakin oireet pysyvät hallinnassa ja työkyky säilyy. Toisilla tilanne vaihtelee – altistuksen myötä herkkyys kasvaa, mutta tasaantuu, kun sähkömagneettisia kenttiä tuottavia lähteitä vältetään. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä jotkut herkistyvät pysyvämmin, syrjäytyvät ja menettävät työkykynsä.
Oireiden kirjo on laaja ja reaktiot ovat yksilöllisiä:
◾Ihon polttelua ja pistelyä
◾Tinnitusta
◾Sydämen rytmihäiriöitä
◾Hengenahdistusta
◾Lihas- ja nivelkipuja
◾Masennusta
◾Neurologisia oireita kuten päänsärkyä, huimausta, koordinaatiovaikeuksia, unettomuutta, lähimuistin ja kognitiivisten toimintojen häiriöitä".
Jos haluat enemmän tietoa sieltä vaikka sähköpostiisi, niin voin kopsata, saat sitten tulostaa paperille. Jaksamista!!!!
ja linkki tuolle sivustolle unohtui:
VastaaPoistahttp://www.suomensyh.fi/
Kiitos, Rantakasvi! Tuolta tosiaan näyttää löytyvän asiallista tietoa roppakaupalla. Pitänee lukea pala kerrallaan, kun kauan ei pysty koneen äärellä istumaan.
PoistaVoi paskan liekki. Vieläkö se viimonenki ajanviete sulta viedää. Laitan sulle s-postia.
VastaaPoistaSähköyliherkkyys ei oo mikää naurun asia, vaikka jotku sille saattaa hörähdellä.
Joillain se muuttuu niin pahaks, ettei voi olla kun faradyn häkissä.
Faradayn häkki on sähköä johtava häkki tai muu yhtenäinen kuori, jota ei staattinen sähkökenttä eikä audio- tai radiotaajuinen sähkömagneettinen säteily läpäise. Toisin sanoen Faradayn häkin sisäpuolella oleva sähkömagneettisen kentän lähde ei vaikuta häkin ulkopuolella, ja sähkömagneettinen kenttä ei pääse häkin ulkopuolelta sen sisäpuolelle.
Toiminta
Faradayn häkki perustuu siihen, että sähkövarausten välinen poistovoima pyrkii pitämään varaukset johteen pinnalla. Käytännössä siis Faradayn häkin jouduttaessa ulkoiseen sähkökenttään sen pinnalla olevat varauksen kuljettajat asettautuvat siten, että positiiviset varaukset keskittyvät häkin sille puolelle, joka osoittaa samaan suuntaan kuin sähkökenttä ja negatiiviset varaukset vastakkaiselle puolelle. Positiivisten ja negatiivisten varausten keskittymät luovat oman sähkökenttänsä, joka eliminoi ulkoisen sähkökentän vaikutuksen häkin sisäpuolella.[1]
Häkin vaikutus sähkömagneettiseen säteilyyn riippuu säteilyn aallonpituudesta ja verkon aukkojen läpimitasta. Esimerkiksi mikroaaltouunin säteily, jonka aaltopituus on 12 cm, ei läpäise mikroaaltouunin oven tiheää metalliverkkoa, mutta valon näkyvät aallonpituudet (350–700 nm) läpäisevät. Samoin atomirakenteeseen verrattuna lyhytaaltoinen röntgen- ja gammasäteily kykenevät tunkeutumaan yhtenäisenkin metallikalvon läpi.
[muokkaa]Käyttö
Monissa sähkölaitteissa, varsinkin radiolaitteissa, on osia, jotka eivät saa lähettää tai vastaanottaa sähkömagneettista säteilyä. Siksi sellaiset osat tyypillisesti suojataan metallikotelolla tai metallin säästämiseksi metalliverkkokotelolla. Tällaisia metallikoteloita voi olla laitteen sisällä useita. Myös koko laite voi olla metallikotelossa juuri häiriöeristyksen takia. Muovikotelostakin voidaan tehdä Faradayn häkki päällystämällä muovi, tavallisesti sisäpinnalta, metallikalvolla. Myös sähkökitaroissa voidaan käyttää eräänlaista Faradayn häkkiä vuoraamalla kitaran sisäosien puupinnat kupariteipillä.
Ydinräjähdysten EMP rikkoo elektronisia laitteita. Siksi sotilaalliset laitteet lähes aina ja yhteiskunnalle välttämättömät muutkin laitteet rakennetaan EMP-suojattuun tilaan, joka käytännössä on tiheäsilmäisellä metalliverkolla ympäröity huone, Faradayn häkki.
Uusimpien asuin- ja julkisten rakennusten väestönsuoja on useimmiten rakennettu Faradayn häkiksi betonin sisään sijoitetulla tiheällä metalliverkolla. Sen huomaa siitä, että matkapuhelin ei toimi sellaisessa tilassa.
Lääketieteessä käytetään paljon tutkimuslaitteita, kuten EEG, joiden suuren sähkömagneettisen herkkyyden takia ne on rakennettava huoneeseen, joka on rakennettu Faradayn häkiksi.
Myös esimerkiksi mikroaaltouunin ovessa oleva verkko yhdistettynä laitteen metallikuoreen estää mikroaaltojen pääsyn uunin ulkopuolelle.
Joskus Faradayn häkin määritelmää venytetään mielipideasiaksi, kuten ukkossuojauksessa[2] tai auton korin osalta, mutta oikeita Faradayn häkkejä ne eivät ole puutteelisen tajuuskaistansa vuoksi. Lisäksi kaiken suojattavan pitäisi olla irti itse häkin metallista.
Faradayn häkin rakenteelliset vaatimukset tärkeissä kohteissa ovat hyvin korkeat.[3]
Niinkun tuossa luki, on auto yks hyvä paikka olla sähköö karussa.
Hui olkoon. Häkkiinkö tässä vielä joudutaan. Pahin pelkoni on ollut, että lukittuun huoneeseen sinne, missä pahimmin harhaisia pidetään, muttei metallihäkki kuulosta yhtään sen paremmalta. Vakavasti puhuen hyvin mielenkiintoista tietoahan tuo on. Kiitos :)
PoistaKyllä sua nyt koetellaan :( Voimia vaan minäkin täältä lähetän ja haleja!
VastaaPoistaVoi ei. Voimia ja jaksamista toivotan.
VastaaPoistaNo onpa hyvä, että Elina, Rantakasvi ja Timo on löytäneet asiallista tietoa sulle.
VastaaPoistaKyllä se vaan taitaa olla taivaan tosi, että tää nykypäivän tekniikka tuo mukanaan sellasia ongelmia, joista ei ennen tiedetty mitään.
Ja sähköyliherkkyydestä muistan lukeneeni ekan kerran varmaan 10 vuotta sitten, joten pakosti siihen jo suhtaudutaan vakavasti.
Tsemppiä!!!
En tiedä, onko pelkkää mainosta, mutta tuolla http://www.maadoitus.fi/aloita/ kehutaan maadoituksen auttavan sähköyliherkkyysoireisiin. On tarjolla ranneketta, lakanaa yms. Ja paras luontaiskonsti maadoittumiseen on kuulemma kävellä paljain jalon nurmikolla, mutta sitä ei taida vielä muutamaan kuukauteen olla saatavilla. Tuli mieleen, että onko teilläpäin viime kuukausina vahvistettu tietolikenneverkkoa, tai lähelle asennettu jotain isompaa muuntajaa tms. kun oireet ovat vastikään tulleet?
VastaaPoistaKiitos hyödyllisestä linkistä! Meillä on tosiaan hiljattain vahvistettu verkkoa ja linkkitorni tököttää ihan tuossa parinsadan metrin päässsä. Olemme asuneetkin tässä vasta muutaman vuoden, mutta kun tarkemmin muistelen, ensimmäiset oireet taisivat ilmaantua puolisen vuotta muuton jälkeen..
PoistaHyvää Pääsiäistä! Kohta koittaa kevät ja toivottavasti ihanat lämpimät, aurinkoiset ilmat, että pääset ulos sähköä pakoon ja on taas jotain mukavaa ajankulua. Toivon hartaasti, että vaivaasi löytyy jokin kestävä ratkaisu.
VastaaPoistaKiitos KAIKILLE ystävällisistä ja rakentavista kommenteista. En kykene tällä kertaa vastaamaan jokaiselle. Pääkoppa tuntuu tilttaavan ja sanat katoaa..
VastaaPoistaVoi itku! Vasta nyt kävin lukemassa tämän, kun olemme olleet nettien ulottumattomissa Leppävirralla. Hyvä, että olet saanut täältä ystäviltä hyviä ohjeita. Toivon totta tosiaan, että vaivasi hellittää, kuulostaa niin todella karulta.
VastaaPoistaVoimaa ja jaksua toivottelen Sinulle ♥
Niin minäkin sairastuin sähköyliherkkyyteen, se varmaankin tuli hiipien, mutta kun muutimme taloon, jonka molemmin puolin oli kännykän tukiasemat noin 150- 200 metrin päässä,silloin oireeni pahenivat. Aloin pohtia tilannetta.Siitä on nyt pari vuotta. Olen tavallaan yhteiskunnan ulkopuolella, koska en voi hoitaa netissä asioitani, en voi katsoa televisiota, kännykässä puhuminen on hyvin rajallista, en pysty jonottamaan johonkin puh numeroon. Matkustaminen on vaikeaa, jos aikoo käyttää esim. uusia junia,vanhat on ok. Oireet ovat mitä uskomattomampia. Mielenterveysongelmia minulla ei ole koskaan ollut.Elämä tuntuu kovin murheelliselta, lääkärit ei ole koulutettuja kyseisiin asioihin. Epäilevät ensin mielenterveys ongelmia. Meitä on jo paljon ja lisää tulee uusien langattomien verkkojen lisääntyessä. Yksi meistä!
VastaaPoista