sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Yksinkertaistuksista

Entisellä kotiseudulla tulvii. Teitä on poikki ja taloja saarroksissa, eikä taivas näytä vieläkään kirkastuvan. Kurikassa ei sentään enää uhkaa Pitkämön tekoallas lorahtaa tyhjäksi Aviomiehen entisen työpaikan päälle. Sen verran on vesi eilisestä laskenut.

 Outoja aikoja silti eletään. Onhan sää aina ihmisiä ihmetyttänyt. En silti menisi väittämään, ettei mitään ilmastonmuutosta ole ihmiskunnan toiminnan seurauksena tapahtunut. Semmoistakin kun olen kuullut joidenkin suustaan päästävän.

Tämä juttu viihdytti meikäläistä tänään. Siinä kootaan osuvasti ajatteluvirheitä, joihin ihmiset helposti päätyvät, varsinkin kun media yksipuolisesti kärjistää ja nostaa kohua milloin mistäkin.  (Tuon jutun aiheena tosin on yksipuoliset terveysväittämät).

Olisi mukavaa uskoa, että koulutuksella ihmisiä voitaisiin auttaa näkemään asiat laaja-alaisemmin. Kärjistys kun on säästeliäästi käytettynä hyvä tehokeino, mutta laiskan, tyhmän tai aggressiivisen ihmisen käytössä vaarallinen puhe- ja katsomistapa. Äärimmäiset yksinkertaistukset johtavat niin helposti äärimmäisiin seurauksiin ja niistä on lopputulemana enimmäkseen vahinkoa.

3 kommenttia:

 1. Joo, velipojan saunamökki oli lähteä veden mukaan. Serkkuflikka miehensä oli mukana häsyys, ja kun olivat saaneet köytettyä mökin kolmelta nurkalta puihin kiinni, niin serkku oli ennättänyt ottaa kuvan murheellisesta näkymästä, lipputankokin jäänyt järveksi laajentuneen joenmutkan keskelle. Facebookista näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jestamandeeraa! Toivottavasti puut pysyy juurillaan.

   Poista
 2. Ka, oli velipoika itsekin kuvia napsinut, netistä löytyi

  http://yle.fi/uutiset/pelastuslaitos_virtaus_paikoin_vaarallisen_kova/6324948

  VastaaPoista

Sano vaan