sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Henkinen halvaus ja rottinkipallot

Henkinen halvaus on tällä kertaa edennyt ylhäältä alaspäin. Masennus alkoi joulun alla vyöryä kuin jähmettävä laava korvien välistä varpaisiin. Tappelin vastaan tekemällä suunnitelmia ja jonkin verran jopa konkreettisia tekoja. Jäin toiseksi. Nyt jaksan enää hädin tuskin hengittää.

Keskiviikkona olen menossa lääkäriin. Ihan fyysisten vaivojen vuoksi. Sen verran sentään tajuan, ettei masennuksesta kannattaisi mainita mitään. Jos sen sanon ääneen, jäävät muut vaivani väistämättä vaille huomiota - varsinkin kun vastaanottava lääkäri on taas uusi sijainen. Aikaahan yritin varata jo marraskuussa. Nyt vasta sen sain. Ehkä tilanne ei olisi päässyt näin pahaksi, jos apua akuutteihin kremppoihin olisi ollut saatavilla ajoissa..

Joulun alla, siivoillessa, hoksasin kaapin päällä nuo rottinkipallot. Niitä oli lasikulhossa, pölyä keräämässä, vähintään kymmenen. Tulivat meille jonkun tarpeellisemman tavaran mukana huutiksesta. Sieviä, mutta hankalasti sijoitettavia kapistuksia. Mihinkään kissojen ulottuville en voi niitä asetella, sillä alta aikayksikön ne haettaisiin leluiksi ja koirat silppuaisivat ne tuhannen päreiksi lattialle. Kaikenmoista turhaa sälää sitä tuleekin hankittua. Keksitkö sinä, mitä tuommoisilla voisi tehdä?

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti uusi sijainen osoittautuu asialliseksi, ymmärtäväiseksi ja avuliaaksi.

  En minä keksi oikein mitään lasikulhoa parempaa sijoituskeinoa noille suloisille pallukoille. (Siis rottinkipalloille, Muskalle on kyllä muitakin paikkoja.) Jos vielä löytyisi kannellinen lasiastia, niin ei tarvitsisi pölystä huolehtia.
  Ripustaminen olisi toinen tapa, eri variaatioita. Eivät olisi hassumpia kuusenkoristeinakaan, luulemma. Jokin nätti nauha ripustamiseen.

  VastaaPoista
 2. Noista voisi tehdä ovikranssin? Tai sitten suosiolla antaa ne leluiksi :) Toivotaan, että on osaava lääkäri jolla on aikaa.

  VastaaPoista
 3. Harmillista. Toivottavasti tuuraaja on pätevä.

  Meille tuli kans noit rottinkipalloi. Keksin niille heti hyvää käyttöö. Viskoin ne lattialle kissojen leluiks ja kissat koiran avustuksel silppus ne tuhannen päreiks.
  Äläkä potki mun jalkoja siellä pöydän alla. ;DDD

  VastaaPoista
 4. Kissanlelujahan nuo selvästi! :D
  Voi kunpa saisit nyt apuja tuolta lääkärireissulta!
  Mullakin alkaa taas masennusoireet pyrkiä pintaan, pelottaa. Menikin ihan hyvin jo jonkin aikaa. Tänään meni pötkötellessä koko päivä :(

  VastaaPoista
 5. Lekuriasiaan tsemppiä hirveesti!
  Palloista: laita roikkumaan peräkkäin naruun johkin, minne kissat ei yletä ;) Mullakin on niitä, mutt vähän isompia partsilla ja tökätty jokunen kestokukkanen vielä - yäks! :)

  VastaaPoista
 6. Minullakin on tuollaisia palloja. Vaikka en ole lainkaan käsityöihminen, niin ostin Tiimarista kullan väristä ja punaista kaunista nauhaa ja pujottelin ne palloihin. Sitten tein siitä ovikoristeen jouluksi.
  Koriste on jo purettu ja ajattelin kesällä laittaa pallot puihin roikkumaan puutarhaan. Pysyisiköhän niissä multaa ja kylväisi jotain kasvamaan?

  Voimia Sinulle jaksaa se lekurikäynti! Sain tänään puhelinkeskustelussa lääkäriltä myös kehotuksen varata ajan sijaiselta, kun omalääkärin ajat ovat niin kaukana. Ei millään jaksaisi joka kerta selittää uudestaan tuota polvivaivaa ja sen lieveilmiöitä. Huoh.

  VastaaPoista
 7. Heh. Tosi monta käyttökelpoista ideaa...vaikka kranssia en taida osata värkätä, enkä taida vielä suopua Partapapan sovellukseenkaan ;) Yllättävän monella tuommoisia tuntuu olevan. Hassuja kapineita.

  VastaaPoista

Sano vaan