maanantai 7. tammikuuta 2013

Mitä se tekee?

Kun joulukoristeet oli korjattu pois, siirsin uuteen paikkaan patsaan, jonka hankin pari vuotta sitten. Kaapin päällä näin sen uudesta kulmasta ja yllätyin siitä, miten erilainen vaikutelma hahmosta tuli siinä kuin kirjahyllyssä...(Toisaalta hämmästys saattoi kertoa jotain myös siitä, miten vähän kiinnitän huomiota ympäristööni).

Ensimmäinen yllätyksen aihe oli nimittäin se, ettei hahmo ollutkaan enkeli, kuten muistin, vaan pieni lapsi. Kun ostin patsaan, mielessäni oli päällimmäisenä suru vanhan koirani kuolemasta. Silloin ajattelin, että se itkee. Nyt, uudemman kerran katsoessa alkoi näyttää siltä, että se leikkii jonkun kanssa piilosta tai joku on käskenyt sen peittää silmänsä, kunnes saa katsoa, millaisen yllätyksen toinen on eteen tuonut. 

Kysyin myös Aviomieheltä, mitä hahmo hänen mielestään on tekemässä. Mies vastasi, että näyttää siltä kuin sitä ujostuttaisi ja siksi kädet ovat silmillä. Miten sinä sen asentoa tulkitsisit?

11 kommenttia:

 1. Kyllä minunkin ensivaikutelmani oli itkevä enkeli, ainakin tästä kuvakulmasta.

  VastaaPoista
 2. Minusta se näyttää odottavalta, siis leikkii piilosta tai odottaa yllätystä.

  VastaaPoista
 3. Leikkii piilosta!

  Mutta oletkohan sinä Millan nähnyt tämän:

  http://www.naukulanperhe.blogspot.fi/2011/05/patsas.html

  Täällä asustelee tuon sinun patsaasi enkeliveli.

  VastaaPoista
 4. Onko kenties sattunut jokin vahinko ja nyt tiukasti supussa odottelee mitä tästä seuraa ? arvelee Riitta

  VastaaPoista
 5. Ainakin on tosi söötti! Minulle tuli mieleen tuo sataan laskeminen piilosilla ollessa.

  VastaaPoista
 6. Laskee sataan ennen kuin saa mennä etsimään. Eli piilosta leikkii.

  VastaaPoista
 7. Vähän riippuu katsojan mielentilasta ja tilanteesta. Ensin katsoin kyseessä olevan puolitoistavuotiaan pojanpojan kanssa leikittävästä : huisaisai leikistä. Toinen menee vähän piiloon ja kurkkii sieltä, sanoen huisaisai tms. Vähän isomman pojanpojan kanssa tulee välillä tilanteita, jolloin poika yrittää mennä "piiloon", tehtyään jotain kiellettyä. Poikien tytöt( 3 kpl ) taas kurkkivat noin, kun pyytää olemaan katsomatta ennen kuin annetaan lupa katsomiseen. Lapsenlapsistani vain yksi osaa laskea sataan, olisko sekin syynä "näkemiseroihin". Näin Viismummoista.

  VastaaPoista
 8. Piilosta leikkii, on laskija, jännittää niin, että varpaatkin ovat kippurassa.

  Totta kyllä, että oma mielentila vaikuttaa näkemänsä kokemiseen. Olen huomannut sen julkaistessani valokuvia ja maalauksia blogeissani -eri katsojat kokevat ja näkevät ne eri tavalla. Oikeastaan tekstinkin suhteen on sama juttu, jokaisen tulkinta on oma. Se on oikeastaan hyvin kiehtovaa näin tekijän kannalta, palkitsevaakin.

  VastaaPoista
 9. Mun mielest toi kuuluu kylellee. Laps on menos nukkuun ja se hieroo silmistää unihiekkaa. 

  VastaaPoista
 10. piikki meni varpaaseen ja nyt itkuttaa

  VastaaPoista
 11. Mukavaa, että viitsitte jättää kommentin. Hauskaa, että löytyi noin monta erilaista tulkintaa, joista kaikki vaikuttavat ihan järkeenkäyviltä. Niin kai se menee muussakin elämässä. Tulkinnat tehdään oman kokemuksen, tunnetilan ja ympäristöstä saatavien vihjeiden perusteella. Joskus menee nappiin, mutta joskus aivan pöpelikköön :)

  VastaaPoista

Sano vaan