perjantai 22. helmikuuta 2013

Kevään merkkejä

Kevään merkkejä alkaa näkyä meillä ensimmäisenä keittiön ikkunalla. Sinne ilmaantuu maiseman peittävä määrä purkkeja ja potteja (en vaivautunut kuvausta varten käärimään muovipusseja siististi. Energia säästetään edelleen olennaiseen).

Koska, sinänsä sopivan kookkaassa, torpassamme on vain kaksi valoisaa ikkunaa (muut ovat konkreettisesti ja vertauskuvallisesti mettään päin) taimikasvatus on lievästi haasteellista. Siksi retuutan kevääksi keittöön molemmat kenkätelineemme. Niiden hyllyistä pääsee valo läpi ja pikkutaimet pääsevät mukavasti alkuun.

Toinen yhtä varma kevään merkki on Aviomiehen viikon kestävä työreissu tässä talviloman aikana. Koirille ja minulle se tietää tuskaisia päiviä - ainakin tällaisina aikoina, kun olen huonossa kunnossa...(ja kai se on hyväksyttävä, ettei parempia ole enää tiedossa). Karvakorvat, kun ovat tottuneet useamman tunnin päivittäiseen ulkoiluun, eikä sen järjestäminen minulta onnistu. Huonosti hoidetusta viihdepuolesta ne reklamoivat niin, että epäkohta tulee emännälle varmasti selväksi.

Kolmatta kevään merkkiä lupailivat säätiedotuksessa. Väittivät, että ensi viikolla lämpötila kiipeäisi koko maassa plussan puolelle ja aurinkokin suvaitsisi näyttäytyä. En usko ennen kuin näen, mutta odotan toiveikkaasti.

Jotkut masentuvat keväisin. Minulle tämä on vuoden parasta aikaa. Ruohonleikkuu ei vielä rasita. Suunnitelmissa perennapenkit kukoistavat aina virheettöminä, eikä kirvoista ja porkkanakempeistä ole tietoakaan. Auringon lämpö hellii särkeviä jäseniä, eikä viime kesän kaltaista sadekautta tietenkään ole tulollaan..

9 kommenttia:

 1. Energian säästäminen oleelliseen on ainoa mahdollisuus.

  Voimia viikkoosi ja koirien ulkoiluttamiseen!

  VastaaPoista
 2. Näin se on. Tulossa kaikkien aikojen intiaanikesä :).
  Kunnes toisin todistetaan..

  Koitahan jaksella siellä!

  VastaaPoista
 3. Sinulla kasvaa jo ikkunalla! Voi, tuli oikein kevään tuntu.Minulla vasta ovat herneen versot itäneet ja niitä olen napsinut. Kesästä on tulossa erinomaisen lämmin (ei liian) ja kaikin puolin sopiva. Yhtään kirvaa ei sinne ilmesty ja meiltä on se elämänlanka hävinnyt takaisin naapuriin mistä tulikin;)

  Koittakaa jaksaa se viikko, tulee ihan mieleen ne viikot kun meillä on koira (siis 1 kpl !) ollut hoidossa. Kyllä se koirattomalle on aina rankkaa, kun pelkään ettei mitään ikävää satu.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti lähiseudun mukavat ihmisystävät muistavat käydä kysymässä teiltä lenkkikavereita.

  Ai kenkätelineitä? En ollut joko hoksannut tai muistanut, mitä sun hienot taimikasvatuspöydät oikein ovatkaan, kun olen aina kateellisena niitä ihastellut. Nyt mun ei kuitenkaan enää tarvi kadehtia, kun oon saanut ittelleni rustingin. Täytyykin kaahia vintille ottamaan kuvia toristamahan...

  VastaaPoista
 5. Kevät on paras vuodenaika! Ihanaa että se on tulossa.Piristystä ja voimia toivon saapuvan sulle kera kevään!

  VastaaPoista
 6. Heippa! Jos on puute valoisasta kasvatustilasta niin näyttäisi tuo kasvivalo olevan melko hyvä juttu. Ostin semmoisen parillakympillä ja ainakin keijunmekot on tykäneet kovasti. Jurotuskautta ei ole vielä tullut lainkaan. Samoin stevia on tehnyt kovasti uusia lehtiä. Valo on kummallisen värinen ettei se minusta muuten palvele. Energiaa kovasti ensi viikkoon että jaksat ulkoilla koirulien kanssa. Toivottavasti ei myöskään ole liukasta, silloin ei ole kiva liikkua. Viikonlopputerveisin sisko

  VastaaPoista
 7. Todella hieno keksintö tuo kenkäteline, kaunis. Minä olen siirtänyt pelargoniat ikkunalle viileästä, mutta mitään muuta en ole tehnyt. Yleensä keväällä en jaksa mitään, odottelen vain veneilykautta.

  VastaaPoista
 8. Hieno ja oivaltava keksintö tuo kenkätelinekasvatus :) !

  VastaaPoista
 9. Tuollaiselle kauniille ja korkealle kenkätelineelle meilläkin olisi käyttöä! Ostin tänään jo pari leveää muovilaatikkoa pottien alle. Äiti ja isä ovat koko talven keränneet Lidlin jugurttipurkkeja poteiksi ja niistä kuulemma riittää minullekin. Toistaiseksi en ole kylvänyt kuin vehnää ja nekin homehtuivat ennen kuin ehtivät oraalle :( Kohta, ihan kohta saan siemeniä postista ja sitten seuraavaksi raahaan tuolta leikkimökistä hyllysysteemin olohuoneen lasiulko-oven eteen. Siinä on meidän huushollin valoisin paikka. Kaikki ovat keväällä niiin onnellisia, kun taimet saadaan viimein ulos ja ovesta pääsee taas liikkumaan pujottelematta.
  t. Häivähdys

  VastaaPoista

Sano vaan