tiistai 9. lokakuuta 2012

Ei vielä saa hössöttää!

Posti toi tänään ensimäisen joulukatalogin. Ei vielä saa hössöttää! Rakastan joulua, mutta koko hommasta menee maku, jos joulukellot alkavat kilkattaa jo ennen kuin puut ovat pudottaneet lehtensä.

Pihakuusessa näyttää parhaillaan tuollaiselta. Pihlajissa oli tänä vuonna valtava marjasato. Se on nyt melkein kokonaan varastoitu lintujen kupuun.

Vanhoista sanonnoista ei monikaan tunnu enää nykymaailmassa pätevän, mutta tahtoisin nyt kovasti uskoa siihen, että runsas pihlajanmarjasato ennustaa vähälumista talvea. Inhoan sitä kylmää, valkoista möhnää, joka hautaa kesän paksun hyytävän kerroksen alle ( ja romahduttaa kasvihuoneeni katon).

Voitaisko kelata oikein äkkiä tämä pitkä ja pimeä vuodenaika tuonne helmikuun tienoille? Nyt taida mennä kaivelemaan kaapin kätköistä kirkasvalokuulokkeet. Kuten kuvasta näkyy, auringonvaloa ei ole enää ylettömästi tarjolla

3 kommenttia:

  1. Kyllä voisit vähitellen alkaa hössöttää. Tuossa jo esimerkiksi olisi jolukorttikuva aivan valmiina!

    VastaaPoista
  2. Ihana pihakuusi! Kuten Aila yllä mainitsi, joulukortti ainesta!

    VastaaPoista
  3. Vähälumista talvea minäkin toivon. Luulen että se vähentäisi punkkien ja muiden ikävien öttiäisten, kuten kotiloiden määrää (ei kai sitten niiden mukavienkin?). Lumesta on saanut jo nauttia tarpeeksi viimeisten vuosien aikana. Pakkasta kyllä saisi tulla sen verran, ettei kaikki pihan muta ja kura kulkeutuisi koiran tassuissa sisälle (voi minun vaaleat mattoni!).

    VastaaPoista

Sano vaan