torstai 11. lokakuuta 2012

Kätevä emäntä

Tänään olen keittänyt omenista höyrymehua, leiponut sämpylöitä ja valmistanut töistä palaavalle Aviomiehelle kalakeiton. Kaikki askareita, joihin en yleensä tavanomaisten raivaushommien lisäksi ahdistu.

Lisäksi olen istuttanut kukkasipuleita, vaihtanut sohvien ja nojatuolien päälliset ynnä hoitanut jokapäiväiset paskahommat (kissanvessat, roskien ja kompostin viennit. koirankarvojen imuroinnit sun muut välttämättöyydet).

Normaalimmille ihmisille tuossa ei varmasti ole tarpeeksikaan, mutta minulle liikaa. Nyt olen uupunut, kipeä ja kärttyinen, en lainkaan niin tyytyväinen itseeni kuin ahkeran kotirouvan kuuluisi.

Yritin löytää You Tubesta jotain Kätevän emännän loistavista menopaussiaiheisista sketseistä, mutta löytyi vain toisenmoisia. Ehkä You Tubeen lataa materiaalia hieman nuorempi naisväki kuin menopaussi-ikäiset.

No, on tämäkin ihan sopiva.8 kommenttia:

 1. Kuule, tuo määrähän on ihan kunnioitettava! Älä siellä itseäsi soimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä eniten keljuttaa se, että tuommoiset työt keljuttaa. On kurjaa tehdä päivästä toiseen vain semmoisia hommia, joita inhoaa. Olisi järkevää osata iloita edes siitä, että on tehnyt parhaansa parantaakseen muiden perheenjäsenten viihtyvyyttä, mutta ei..

   Poista
 2. Mulla olisi ehkä puolet tuosta onnistunut. Eilen en saanut aikaiseksi mitään, vaikka oli etäpäivä, koulutehtävätkin jäi tekemättä, huoks. Nyt koetan ottaa sinusta esimerkkiä ja teen tänään läksyt sekä jotain kotihommiakin (yritän tässä näin tsempata itseäni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelussa on puuhaa yllin kyllin. En minäkään yleensä tuolla tavoin huhki. Sitä suuremmalla syyllä pitäisi osata olla itseensä tyytyväinen, mutta tulin vaan kaikesta huhtomisesta kiukkuiseksi.

   Poista
 3. Miten paljon sait aikaan! Suorastaan hengästyin, kun luin tekemisiäsi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miten turhauttavaa puuhaa! Ruoka katoaa saman tien vatsaan ja sotku palaa parissa tunnissa. Sitten pitäisi jaksaa aloittaa sama rumba alusta. Kukkasipulit toivottavasti sentään pysyvät maassa ja ilahduttavat ensi keväänä kukinnallaan..

   Poista
 4. Herrajumala mitä energiaa, kateeksi käy. Tuossahan on kahden-kolmen viikon hommat.

  Itselläni on takki niin tyhjä ja mieliala menossa alas näyttelyhässäkän jälkeen, että kauppareissu vaatii kolmen tunnin päiväunia.

  Ole ylpeä itsestäsi ja armollinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankan, vaikka hauskankin, rupeaman jälkeen tuppaa tosiaan tulemaan henkinen krapula ja lamakausi. Toivottavasti selviät lyhyellä sellaisella.

   Poista

Sano vaan