sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Onnellisuuden ihannointi tekee onnettomaksi

Kyllä nyt keljuttaa. Piti saada mukavia vieraita, mutta enpäs saa, kun olen niin kipeä, etten jaksa muuta kuin maata sohvalla ja käydä välillä oksentamassa. Onneksi tuo pieni pörröinen ja muutama muu tassuterapeutti käy välillä hoitamassa.

Nettiuutisista silmään pisti tänään tämä.  Ilman tohtorin titteliä ja käyttäytymistieteellistä tutkimustakin olisin osannut tuon kertoa, siis että onnellisuuden ihannointi lisää onnettomuuden kokemusta. Päivänselväähän se on, että ihmisten on vaikeampi hyväksyä kielteisiä tunteitaan (ja toisten myös) aikana, jolloin avaimena menestykseen ja kunnon kansalaisuuteen pidetään positiivista elämänasennetta.

Ei riitä, että joutuu suremaan menetyksiään, epäonnistumistaan, hylätyksi tulemistaan tai sairauttaan, pitää vielä tuntea häpeää siitä, ettei jaksa olla iloinen, valoinen ja toiveikas kaikesta huolimatta. Vallitseehan nykyään hyvin pitkälti ajattelumalli, jonka mukaan jokainen on oman onnensa seppä - mukaan lukien onnellisuutensa.


7 kommenttia:

 1. En tiedä, keljuttaako yhtään vähemmän, kun kerron, että tulin sitten uudestaan kuumeeseen. Eilen illalla 37,7. Ei toki nyt ole kuumetta, mutta en olisi sitten kuitenkaan kyennyt matkustamaan.
  Rapsutukset Piiskulle, Seitalle ja muille halukkaille meiltäkin. Nähdään tuohippuolin, jos Herra suo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi kurja. Toivottavasti maanantaiksi hellittää, ettet joudu menemään puolikuntoisena töihin. Olisi reissaaminen voinut nyt olla pahaksi - varsinkin, jos olisit täältä saanut lisää pöpöjä viemisiksi.

   Olin keränyt teille laatikollisen kesäkurpitsoita. Jos/kun tästä vähän kuntoudun, on kova jatkojalostusurakka edessä :)

   Poista
 2. Tsemppiä sinne! Karvatassut auttavat asiassa kuin asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N. Tassuterapiaa ei tosiaan voita mikään. Ei edes suklaa :)

   Poista
 3. En mennyt puolikuntoisena töihin. Mutta jos tänään on kuumeeton päivä (tähän asti on ollut, ihan hyvä olo, vain väsymystä), niin huomenna kouluun.
  Toivottavasti ehdimme edes vähän avitella vähentämään jatkojalostusurakkaasi! Vaikka tänä kesänä omakin kesäkurpitsatuotantomme on ollut hivenen edellistä parempi, niin liikaa ei niitä ole vieläkään.

  VastaaPoista
 4. Tassuterapia on tehokkainta! :)

  Minua oksettaa tämä nykyinen, ainainen positiivisen asenteen toitottaminen. Jos ei mäne hyvin, niin ei prkl sitten mäne hyvin, vaikka kuinka yrittäisi ajatella positiivisesti. Tosiaan vaikuttaa siltä, että vaikeuksissa olevat ja onnettomat ihmiset itsensä syyllistetään noista vaikeuksista, kun "sillä on niin negatiivinen asenne, ei pitäisi silleen ajatella".

  VastaaPoista
 5. Oon sitä mieltä et nykyää markkinavoimat ihan liikaa suosii kulutusta. Et oo onnellinen jos et kuluta. Parasta onnellisuutta on se, et on tyytyväinen oloonsa. Olla onnellinen siitä mitä on eikä aina vaan himoita lisää. Järjetöntä ylikulutusta ihannoiva elämänkatsomus. Ei tollanen ketää onnelliseks tee.

  VastaaPoista

Sano vaan