maanantai 17. syyskuuta 2012

Pöllöravintola avattu

Uutisista bongasin tänään tämän. Siinä kerrotaan, että myyräkanta on tuntemattomasta syystä romahtanut ja pöllöparat nälänhätää kärsimässä.

 Kutsunkin näin yleisesti kaikki hiiriä  himoitsevat, nälkäiset pöllöt, meille aterioimaan. Tiedän nimittäin, minne myyrät ovat metsistä kadonneet: Ne ovat muuttaneet kaikki meille.

Kolme vuotta olemme tässä asustelleet, eikä kahden ja puolen ensimmäisen vuoden aikana kuulunut minkäänlaista ylimääräistä rapinaa. Viime keväänä alkoi yhtäkkiä hirmuinen ralli  ullakolla ja vesiputkien suojaksi, huoneen katon rajaan, rakennetuissa koteloissa.

Onhan meillä viisi sisäkissaa ja pihamaalla päivystää saman verran naapurin katteja. Valtavan invaasion edessä nekin ovat olleet voimattomia - varsinkin, kun katonrajan umpikoteloihin ei pääse metsästämään.

Aluksi ostimme ison läjän elektronisia karkottimia, joiden pitäisi ultraäänen voimalla karkottaa muutamassa viikossa jyrsijät. Ei tehonnut. Kesän ajaksi avasimme kissoille pääsyn talon puolikylmiin tiloihin. Muutaman viikon ajan hirveätä verilöylyä riitti niin, että hellämielinen emäntä itki silmänsä punajuuriksi ja yritti parhaansa mukaan pelastaa hiiriparkoja kissojen kynsistä. Lopulta siimahännät oppivat, minne EI kannata mennä ja etsivät uudet reitit sokkeloista, jonne kissoilla ei ollut pääsyä.

Nyt tyhjennellään sitten parista yläkaapista loukkuja ja harkitaan elävänä pyydystävän loukun hankintaa. Kalliitahan ne ovat, mutta olisi ehkä sittenkin vaivan väärti kuljettaa pikku tuholaiset metsään sopivammille asuinsijoille. Siellä eivät olisi häiriöksi meille ja saattaisivat jopa selvitä hetken hengissä ennen kuin päätyvät pöllön päivälliseksi.

Semmoinen pöllö olisi silti kiva. Pelkästä ajatuksesta tuli ihan Harry Pottermainen olo.

4 kommenttia:

 1. Meidän pihapiirissä asustaa pöllö. Itse näin sen kerran, mies on nähnyt usein, kun tulee iltamyöhään piharakennuksesta tänne päärakennukseen.

  lajia ei vieläole tunnistettu, kun pimeässä ei oikein näe sitä kunnolla. Se istuu rauhassa oksalla, aika kookas.

  Ilmoitan sille nyt tiedon uudesta ravintolasta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuommoinen pihalemmikki olisi tosi cool...vai syövätköhän nekin pikkulintuja.

   Poista
 2. Me bongattiin eilen marjareissulla rokkipöllö!

  No, vakavasti puhuen minusta on oikein mukava kuulla, että muitakin yhtä "pöhköjä" hellämielisiä on kuin minä. Kuskaan marjoja siivotessakin niiden seasta löytyneet koppikset, hämähäkit ym. öttiäiset pihalle. En raaski tiljata.

  VastaaPoista
 3. Sepä olikin söpö otus. Kävin kurkkaamassa blogissasi...ja juu, minäkin kantelen pihalle turvaan kaikki elolliset, jotka ovat joutumaisillaan pölynimuriin tai kissan hampaisiin. (siksiköhän siivous kestää meillä aina niin toivottoman kauan. Ne öttiäiset kun eivät aina ole kovin yhteistyöhaluisia;) Ei tulisi mieleenkään tappaa turhanpäiten muita elollisia kuin hyttysiä ja banaanikärpäsiä. Melkoista rasismia tietysti se, että pari lajia joka tapauksessa joutuu vainon kohteeksi..

  VastaaPoista

Sano vaan