lauantai 10. marraskuuta 2012

Plaseboa vai ei


Kuukauden verran olen nyt käyttänyt noita kirkasvalokuulokkeita sen suositellun 8 minuuttia päivässä. Aina en ole muistanut tökätä nappeja korviini heti aamusta (eikä meikäläisen aamu edes ala vielä silloin kuin kunniallisten, töissä käyvien, kansalaisten. Menenhän nukkumaankin yleensä vasta lähempänä kahta yöllä, eikä Nukkumatti välttämättä silloinkaan suvaitse ilmaantua vielä pariin tuntiin..

Aluksi kuumenevat lamput sattuivat korviin. Hoidon jälkeen päätä kivisteli ja sydän otti muutaman jenkka-askeleen. Ensimmäisen viikon aikana herkkä ihoni paloi  korvakäytävästä ihan ruvelle, mutta pian nahka parkkiintui ja  pääsin nauttimaan valohoidon paremmista puolista.

Meikäläisen kohdalla vaikutus on kiistaton. Alakuloinen mieliala ja ajoittainen ahdistus ei ole kaikonnut minnekään, mutta energiataso ja vireystila on huomattavasti kohonnut. Sen näkee konkreettisesti siitä, että olen jaksanut pitää huushollin siistimpänä, enkä ole  juuri tarvinnut päiväunia. (Se puolestaan kohottaa hieman omaakin mielialaa, kanssaeläjistä puhumattakaan).

Mistä vaikutus sitten johtuu? Siihen en osaa vastata. Luultavasti olen aikamoisen altis plasebovaikutukselle, koska toivon niin kovasti löytäväni ihmelääkkeen vaivoihini.

Kivut ovat tietenkin ennallaan. Samoin kaikki muut vauhtia hidastavat vaivat, mutta ainakin näin aluksi, kun energisoituminen on uusi juttu, tämä tuntuu huikean hienolta. Olen päättänyt iloita siitä vaivaamatta sen kummemmin itseäni pohdinnoilla vaikutuksen syistä. Plaseboa tai ei. Jos ei siitä ole haittaa, pääasia, että toimii.


9 kommenttia:

 1. Sinnikkäästi olet niitä pitänyt vaikka aluksi oli vaikeuksia.Ihan sama mistä vaikutus tulee,jos kerran on energisempi olo. Hienoa!

  Muistelen, että kun kerroit hankkineesi ne, kirjoitin, että syön hattuni, jos ne auttavat. Mutta nyt en ole ihan varma, että kuinka pitäisi tehdä, olen tässä katsellut myssyjä paistettavaksi, mutta tuo leivinuunin sapuska vie voiton;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistettu baskeri voisi sopivilla mausteilla olla aika herkullinen näky ;D ...mutta, jos ei nyt kuitenkaan..

   On ollut mielenkiintoista tarkkailla vaikutuksia omassa kehossa. Reaktioista olen päätellyt, että kaamosväsymykseen/masennukseen nämä tosiaan saattavat auttaa, mutta kliininen, kroonistunut depressio taitaa olla vähän vaikeampi juttu. On kai siinäkin kemiallisesta epätasapainosta kysymys, mutta pelkkä valohoito ei ainakaan meikäläisellä sitä vaivaa selätä.

   Poista
 2. Plaseboa tai ei :
  "Psalmin 114:9 latinankielinen käännös
  "Placebo Domino in regione vivorum"
  (hyvä on Herra elävien maassa)
  lienee varhaisin tunnettu
  plasebo-sanan kirjallinen ilmaisu
  (Biblia Sacra 1994,
  suomenkielisessä raamatunkäännöksessä 116:9)".

  VastaaPoista
 3. Placeboa tai ei - jos auttavat, se on hyvä!!!

  VastaaPoista
 4. Mä tiirasin ensin pikkukuvaa, että miten hiirenkillerö liittyy placeboon... En tietenkään kuvitellut, että surmanloukun kuva olisi ollut peräisin omista kuva-arkistoistanne.
  Placebo Domino, eikös se ollut jonkun italiaano-oopperatähden nimi ;-)

  Valoisaa oloa!!

  VastaaPoista
 5. Hiirenkilleröt korviin. Siinäpä mullistava hoitomuoto johonkin vaivaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi auttaa sellaiseen vaivaan, jonka isäni diagnosoi "tonttukorvaksi" - oireet muutamaa astetta lievemmät kuin "kuurookarvarissa" tai "väättyrissä".

   Poista

Sano vaan